Project Description

FÖRELÄSNING
UTBILDNING

Christina Bengtsson

Vikten av fokus

Hur gör man för att prestera när det verkligen gäller och hur behåller man sitt långsiktiga fokus?

Vad är fokus, hur yttrar det sig och hur påverkar det våra prestationer, våra organisationer och våra liv? Christina delar med sig av erfarenheter grundade på 25 000 träningstimmar under 15 år, om vinster och förluster och om värdet i att befinna sig i “det kravlösa nuet”.

Christina menar att fokus är starkt kopplat till förmågan att lyssna, lära, känna empati och vara stark i sina egna värderingar och att ha tillit till den egna förmågan och kompetensen. En livsviktig förmåga som bör ges större utrymme, såväl hos oss själva som i samhället. Christina lär ut konkreta verktyg om hur vi kan ta kommando och kontroll över våra tankar, både i kritiska lägen men också i livet i stort.

Christina är en av Sveriges absolut främsta experter på fokus, en förmåga som starkt efterfrågas i dagens intensiva samhälle där konkurrensen om vår uppmärksamhet är stor. Efter en framgångsrik idrottskarriär såväl civilt som militärt, kan Christina titulera sig Världsmästare i precisionsskytte. Hon är officer, tränad vid US Army Marksmanship Unit samt premierad med Överbefälhavare coin två gånger. Christina har varit chef för Europakontoret CISM och var senast anställd vid Försvarshögskolan i Stockholm. Christina Bengtssons TEDx-talk Focus – a crucial ability har visats 500 000 gånger på nätet. Hon är författare till den hyllade boken The art of focus – 10,9 (Konsten att fokusera – 10,9).

Christina ger föreläsningar för både större och mindre, exklusiva grupper, såväl i Sverige som utomlands. Välj en kortare föreläsning som inspiration, en längre för djupare förståelse eller en workshop där du även får tillfälle att öva och reflektera. Christina skräddarsyr alltid i samråd med kunden.

Läs mer om Christina;
TEDx Talk

BOKA CHRISTINA

VÅRA STJÄRNOR