Project Description

FÖRELÄSNING
KONFERENCIER

Annakarin Nyberg

Digital, snabbfotad och flexibel – om att ta plats i handelns omvandling

Hur kan detaljhandelns strukturomvandling skapa möjligheter för en flexibel och snabbfotad digital entreprenör?

Lyssna till entreprenören och internetforskaren Annakarin Nyberg som berättar om etableringen av klädmärket Miss Clarity och hur klivet in i en helt okänd bransch blev möjligt tack vare bred kunskap om digitala affärsmodeller, varumärkesbyggande, varsamt relationsskapande och marknadsföring på nätet. Bakom framgångssagan döljer sig också smart utnyttjande av starka digitala kanaler, samskapande med Miss Claritys målgrupp och kontinuerlig analys och lyhördhet inför marknadsföringsstrategier och försäljningskampanjer.

Drömmen om Miss Clarity föddes när entreprenörsduon Annakarin Nyberg och Clara Lidström hade tröttnat på vad de upplevde vara ett snävt utbud av damkläder, tveksamma produktionsvillkor och brister ur ett hållbarhetsperspektiv. Med ett stort intresse för färg och form, omfattande kunskap om nätet och dynamiska nätverk av entreprenörer med stor digital räckvidd blev Miss Clarity verklighet 2017. Den första kollektionen sålde slut på 48 timmar och hann aldrig mellanlanda på lagerhyllorna.

Annakarin Nyberg erbjuder föreläsningar och workshops och skräddarsyr alltid upplägg och innehåll i dialog med sina uppdragsgivare. Annakarin är prisad pedagog och har 18 års erfarenhet av att möta olika publiker, sammanhang och syften. Nyberg är disputerad internetforskare, prisbelönt pedagog och författare till bl.a. böckerna Digitalt entreprenörskap och Sociala medier och härskartekniker. Nyberg är verksam i flertalet styrelser, bland annat Swedbank Umeå, medverkar ofta som expert i radio, TV och tidningar och ger svar på frågor som rör samhällets digitalisering. Sommaren 2017 var Annakarin värd i SRs Sommar i P1.

|| PRISNIVÅ ||

BOKA ANNAKARIN

När gamla affärsmodeller och sätt att kommunicera ifrågasätts är Annakarin en utmärkt föredragshållare … 

Peter Juneblad, Näringslivschef Umeå kommun

KONFERENCIER

Annakarin har 18 års erfarenhet av att leda konferenser och panelsamtal inom olika ämnen och sammanhang. Hon säkerställer hög kvalitet genom att inkludera och förbereda all berörda parter i god tid innan eventet.
Tryggt och stabilt.

|| PRISNIVÅ ||

BOKA ANNAKARIN

Annakarin är en färgstark och kunnig moderator med behaglig framtoning. Jag kan varmt rekommendera henne!

Emma Lundberg, Content manager Business Arena STHLM

VÅRA STJÄRNOR